Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

De Facto

Η ιστορία της μπάντας ουσιαστικά ξεκινά από τα γυμνασιακά χρόνια, όταν τέσσερις φίλοι από την 'Έδεσσα δημιούργησαν το προσανατολισμένο σε Rock φόρμες, με ξένο στίχο, συγκρότημα των "Jailbreak". 'Ένα σχήμα το οποίο, μετά από συναυλίες και τη δημιουργία πολλών μουσικών συνθέσεων, μετεξελίχθηκε στους DΕ FACTO τη χρονιά του 1990. Τότε αποφασίσθηκε η χρήση ελληνικού στίχου, ακολούθησε το γράψιμο τραγουδιών, καθώς και περιορισμένος αριθμός συναυλιών, λόγω των στρατιωτικών υποχρεώσεων των μελών της μπάντας. Το 1996, μετά την οριστική εγκατάσταση του συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη, άρχισαν οι ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους της πόλης και σε σύντομο χρονικό διάστημα υπογράφηκε συμβόλαιο συνεργασίας με την LEGEND. Τον Δεκέμβριο του 1998 κυκλοφόρησε το πρώτο ομώνυμο CD της μπάντας, το οποίο έτυχε θερμής αποδοχής από το κοινό, σημειώνοντας υψηλό αριθμό πωλήσεων για πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα και, στη συνέχεια, οι DΕ FACTO γύρισαν όλη την Ελλάδα δίνοντας πολλές και πετυχημένες συναυλίες. Τον Νοέμβριο του 2000 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο CD με τίτλο "Μακρύς καιρός κοντεύει", το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιώντας πωλήσεις άνω των 15.000 αντιτύπων. Το καλοκαίρι του 2002, η μπάντα μπήκε στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις του τρίτου CD, το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη του ίδιου έτους με τίτλο " DΕ FACTO III" και συνέχισε να εμφανίζεται ζωντανά ανά την Ελλάδα.
Το καλοκαίρι του 2004 η LEGEND κυκλοφόρησε ένα “best of” με τίτλο ‘’DE FACTO: ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ” με τραγούδια από τα τρία πρώτα CD του συγκροτήματος.
Τον Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφορεί το νέο CD των DE FACTO με τίτλο ”Ως του κόσμου την άκρη” από την δική τους ανεξάρτητη εταιρία FRIDAY RECORDS.


Τα μέλη του συγκροτήματος :

Πέτρος Παρασκευάς - κιθάρα , τραγούδι , σύνθεση , στίχοι
Αλέξης Αποστολάκης - τύμπανα
Πέτρος Μίσκος - μπάσο , φωνητικά

Οι πληροφορίες είναι από το επίσημο site του συγκροτήματος "www.defactoband.com". Στο site τους μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα τον τελευταίο δίσκο τους "Ως Του Κόσμου Την Άκρη". Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε και τη σελίδα τους στο myspace

www.myspace.com/defactos

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ WWW.ROCK-ELLINIKO.GR :
http://www.rock-elliniko.gr/De_Facto

3 σχόλια:

Mary είπε...

Aπό τις αγαπημένες μου μπάντες!

Ανώνυμος είπε...

mpadara

Amit είπε...

Female anchor in goa for wedding
Corporate event anchor in Delhi


Hosting a party can be a daunting task, but with Party Hostess by your side, you'll never have to worry about a thing! Our expert team of party planners will help you throw the bash of the year with ease, leaving you free to relax and enjoy the festivities.