Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007

Είλωτες

Καθώς έψαχνα πληροφορίες για τους "Είλωτες", έπεσα στο forum της MusicHeaven και είδα πως ένα post του κ. Α. Λεβή, τον ντράμερ δηλαδή του συγκροτήματος. Επειδή οι πληροφορίες για το συγκρότημα είναι λιγοστές, του ζήτησα αν του είναι εύκολο να μου δώσει ο ίδιος κάποιες πληροφορίες για τους "Είλωτες". Δέχτηκε αμέσως και τον ευχαριστώ θερμά γι'αυτό. Σας παραθέτω το κείμενο όπως ακριβώς μου το έχει στείλει ο κ. Α. Λεβής.

""Η ιστορία τών Ειλώτων αρχίζει τό φθινόπωρο τού 1994 όταν οι David Γαβριηλίδης (κιθάρα) καί Νίκος Βαρελάς (ακκορντεόν) αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα μουσικό σχήμα. Προτείνουν στόν Α.Λεβή (τύμπανα) να συνεργαστεί μαζί τους καί μετά από μερικές πρόβες κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σέ ένα φεστιβάλ στην Γκράβα.Γιά να καλύψουν την θέση τού μπασίστα,μετά από μερικές ανεπιτυχείς προσπάθειες μέ υποψήφιους προσχωρεί στο σχήμα η Α.Κοκκίνου (κιθάρα) ώς προσωρινή λύση.Μέ την σύνθεση αυτή εμφανίζονται σέ κάποια clubs όπως το Borio στην λεωφόρο Αλεξάνδρας κλπ.Λίγο μετά προστίθεται ο μπασίστας Αντώνης Νικολουδάκης και η Κοκκίνου αναλαμβάνει ώς lead guitarist. Ηχογραφούν ένα από τά κομμάτια τους,το Η ΝΥΦΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΥΡΑ (σέ σύνθεση καί στίχους Νίκου Βαρελά),γιά την συλλογή 10 ΝΟΤΕΣ τής ZENETZIS RECORDS καί κάνουν κάποιες εμφανίσεις παίζοντας δικά τους κομμάτια καθώς και κάποιες διασκευές.Κατά διαστήματα συμμετέχει στά live τους ο Παύλος Σουφλής («Πύραυλος»,μέλος τών Αέρα Πατέρα).Μετά από λίγο καιρό ο Αντώνης Νικολουδάκης αποχωρεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων καί τον αντικαθιστούν κατά σειράν ο Κώστας Μπαλαμπάνης καί ο Στέλιος Καραϊσκος,γιά να καταλήξουν στόν Πασχάλη Τσέρνα (Pascal Tsernobyl).Συνεχίζουν τίς εμφανίσεις τους στήν Αθήνα και ταυτόχρονα ηχογραφούν το CD «ΕΝ ΣΤΑΥΛΟΙΣ» που περιέχει καί το-ήδη γνωστό- Η ΝΥΦΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΥΡΑ,μέ διαφορετική ενορχήστρωση. Μετά την κυκλοφορία τού CD (τόν Μάρτιο τού 1996) συμμετέχουν σέ ένα φεστιβάλ στά ΤΕΙ Καβάλας.Τό φθινόπωρο τού 1996 όμως,ο David Γαβριηλίδης παρουσιάζεται να υπηρετήσει την θητεία του,ενώ καί ο Νίκος Βαρελάς έχει αυξημένες υποχρεώσεις μέ τίς σπουδές του στο πανεπιστήμιο.Ετσι,μετά από μία αποχαιρετιστήρια εμφάνιση στο ΤΕΙ τού Αιγάλεω καί άλλη μιά στην Λάρισα,οι Είλωτες παύουν νά υπάρχουν,παρ’όλο που μέσω τού CD τους έχουν αρχίσει να γίνωνται γνωστοί στο κοινό,ιδιαίτερα στην επαρχία.Ειδικά τό Η ΝΥΦΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΥΡΑ παιζόταν γιά αρκετό διάστημα από ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως ο Ατλαντίς FM καί έχει συμπεριληφθεί σέ συλλογές τραγουδιών τού Ελληνόφωνου rock (άν και οι ίδιοι οι Είλωτες είχαν χαρακτηρίσει το είδος τους ώς «αιχμηρή πόπ»). ""

Όσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε το blog του κ. Λεβή κάνοντας κλικ εδώ : www.musicheaven.gr. Επίσης όσοι δεν γνωρίζετε το συγκρότημα, μπορείτε να βρείτε 1 τραγούδι (Η Νύφη Που Φορούσε Μαύρα) εδώ : Είλωτες

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Blog&file=page&blogger=hastaroth

1 σχόλιο:

an205 είπε...

το «ΕΝ ΣΤΑΥΛΟΙΣ» το ψάχνω, τις συλλογές "10 νότες" τις έχω και τις δύο αν τις θες....