Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2007

Θαρσείν Χρει

Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1973. Με αρκετό υλικό συγκεντρωμένο, έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό της Columbia "Pop Festival" και προκρίθηκαν με το τραγούδι "Μέρα Βροχερή" όπου πήραν το τρίτο βραβείο στην κατηγορία "καλύτερο τραγούδι". Ηχογραφούν το υλικό του δίσκου "1974", όμως δεν είχε καμία τύχη, αφού η δισκογραφική τους εταιρία δεν ενδιαφέρθηκε για την κυκλοφορία του, παρ' όλο που είχαν υπογράψει συμβόλαιο για πέντε χρόνια. Η διάλυση της μπάντας, ήρθε το καλοκαίρι του 1974. με τα γεγονότα της Κύπρου και την επιστράτευση (αναγκαστικά) και με την μεταπολίτευση (ουσιαστικά), που βρήκε την Ελλάδα να βυθισμένη στο πεντάγραμμο του -μέχρι τότε απαγορευμένου- πολιτικού τραγουδιού. Στα "χαμένα" ηχογραφημένα tapes (που βρέθηκαν στο σπίτι του Κώστα Χαλβαδάκη στην Κοπεγχάγη και αποτέλεσαν το υλικό του δίσκου "1974"), δεν έγινε καμία "σύγχρονη" παρέμβαση. Έμειναν απείραχτα και κυκλοφόρησαν σε συλλεκτικό βινύλλιο, λόγω του ενδιαφέροντος που έδειξε ο Νίκος Καραθανάσης της ανεξάρτητης "Anazitisi Records" το 2004.

Τα μέλη του συγκροτήματος :

Μπάμπης Μαραγκός - φωνή , κιθάρα
Γιώργος Μπιλικάς - κιθάρα
Κώστας Χαλβαδάκης - φωνή , μπάσο
Δημήτρης Δημητράκας - τύμπανα

Οι πληροφορίες είναι από το site "www.musicheaven.gr". Εκεί θα μπορέσετε να κατεβάσετε ελεύθερα 4 κομμάτια.

1 σχόλιο:

marylin είπε...

Για το Γιώργο Μπιλικά που αγαπώ πολύ και χαίρομαι απίστευτα όταν συναντώ έχω να πω τα καλύτερα!
Γλυκός, ευγενικός, ταλαντούχος!

Όσο για τη μπάντα μας έχει χαρίσει πολύ ωραία τραγούδια!