Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Μεσημέρης Σταμάτης

Γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Ο Στ.Μεσημέρης είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής. Ήταν μέλος του συγκροτήματος "Faces". To 1989 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Μεθάω", ενώ 2 χρόνια αργότερα κυκλοφορεί ο δίσκος "Απόδραση". Το 1993 κυκλοφορεί ο δίσκος "Άγριο Πλήθος". Το 2000 κυκλοφορεί ο τετραπλός live δίσκος με τίτλο "Oνείρου Χρώματα Που Ταξιδεύει Ο Καπνός Του Ινδιάνου".

Οι πληροφορίες είναι από το blog του an205 "an205.blogspot.com". Εκεί θα βρείτε πληροφορίες για τις συμμετοχές του Στ.Μεσημέρη στη δισκογραφία, είτε σαν συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής. Προτείνω να κάνετε και μία γενικότερη βόλτα στο blog, θα βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σγγχαρητήρια για την ενημέρωση αφού ο Σταμάτης Μεσημέρης είναι από τους καλλιτέχνες που για είκοσι χρόνια γυρνάει τις πλάτες του στα μέσα της μόδας και της φτηνής αγοράς.Και αγκαλιάζει με τα τραγούδια του τα όνειρα και τις ευασισθησίες των απλών ανθρώπων.Μπράβο

an205 είπε...

Γεια σου συναγωνιστή!!!

FoFonka είπε...

Καλώς τον an205..

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο ρε παιδιά.Οξυγόνο σκέτο ο Μεσημέρης για όλους τους ακυβέρνητους.Μπράβο.Και ετοιμαστείτε για το σιντί που ετοιμάζει για το Βασίλη Παπακωνσταντίνου που θα βγεί το Πάσχα.Βασίλης με Σταμάτη όπως μια φορά ..και να καούν τα σύννεφα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά κι αν είναι νέα!!!!Μακάρι να γίνει μια τέτοια συνεργασία.Αμην και πότε.

Ανώνυμος είπε...

O Σταμάτης χρόνια τώρα δε μασάει και συνεχίζει χωρίς διπλωματίες το υπέροχο ασυμβίβαστο έργο του.Καλά κουράγια Μεσημέρη μας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τον Σταμάτη που χρόνια τώρα μας αναγκάζει να γράφουμε τα ποιήματα των μουσικών του ονείρων στους τοίχους των δικών μας αδιεξόδων και να παίρνουμε οξυγόνο.Μπράβο ξκαι σε σας που έστω και καθυστερημένα προβάλλεται ένα πολύ σημαντικό δημιουργό αγαπημένο των νέων του φοιτηταριού και όλων των κατατρεγμένων.

FoFonka είπε...

Τελευταία ο Στ.Μεσημέρης έγραψε τους στίχους αλλά και μουσική για το δίσκο του συγκροτήματος "Αλχημιστές" με τίτλο "¨'Οπου Φυσάει Αγάπη". Μπορείτε να ακούσετε 3 τραγούδια εδώ
http://www.myspace.com/alximistes

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.Υπέροχες μουσικές και άπαιχτοι στίχοι.Όσο πάει ο Μεσημέρης δημιουργεί με νέους καλλιτέχνες ακόμα πιό πρωτοπόρες καταστάσεις.Αξιοι όλοι τους.Μπράβο και σε σας που ενημερώνετε παιδιά.Εύγε.

Ανώνυμος είπε...

Χτές ανακοινώθηκε στο επίσημο σάϊτ του Παπακωνσταντίνου η συνεργασία του με τον Σταμάτη Μεσημέρη για το σιντί που πρόκειται να κυκλοφορήσει ο Βασίλης.Ζήτω ρεεεεε!

Ανώνυμος είπε...

Μεσημέρης με Βασίλη Παπακωνσταντίνου και....ανοίγει η όρεξη για καινούργια Δε σηκώνει,Πόρτο Ρίκο ,Ελλάς και Όχι σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μου.Τα καλύτερα νέα της νέας χρονιάς μέσα στη σαπίλα τη ρεμούλα και τη ξεφτίλα.Να ανασάνουμε.Έλα ρε Βασίλη όπως κάποτε!!!!!!!με φόρα πάλι:+

FoFonka είπε...

Ξέρουμε πότε κυκλοφορεί?

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ακούστηκε για το Πάσχα και μάλλον έχει βάση.Καλώς να έρθει.Και να μας αδειάσει αστέρια σε τροχιά ταξιδιάρικη.

Ανώνυμος είπε...

Από τις σπάνιες εμφανίσεις του Σταμάτη Μεσημέρη στα ραδιόφωνα αύριο βράδυ Τρίτη στις 9 ως 10 θα παρουσιάσει το "Ερωτοβρόχι"στο Δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας(103,7)φιλοξενούμενος του Πάνου Χρυσοστόμου με τους υπόλοιπους συντελεστές του σιντί με ερμηνευτή τον Αλέξανδρο Χατζή.Άντε να τον ακούσουμε επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

Τη Τετάρτη ο Βασίλης μαζί με το Σταμάτη είπανε το Δε σηκώνει στα γενέθλια της μουσικής σκηνής Συρμός και γνώρισαν αποθέωση.Ο κόσμος παραληρούσε που τους έβλεπε μαζί στη σκηνή και γιατί ήταν πολλοί οι υποψιασμένοι πως κάτι πάλι φτιάχνουν καινούργιο οι δυό τους(Ελλάς,Πόρτο ρίκο,Δε πάει άλλο).Κάποιοι είπανε πως θα βγούνε μαζίσε περιοδεία το καλοκαίρι με Μπουλά και ίσως Θηβαίο.

Ανώνυμος είπε...

Άλλες δυό δισκογραφικές δουλειές του Σταμάτη Μεσημέρη θα κυκλοφορήσουν τους αμέσως επόμενους μήνες:η πρώτη με το γρουπ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ και η δεύτερη το δικό του προσωπικό σιντί.Και οι δύο από τη LEGEND.Καλώς να μας έρθουν και να μας ταξιδέψουν.

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα 26 Μαϊου στο ΟΞΥΓΟΝΟ Live oι Αλχημιστές με τον Σταμάτη Μεσημέρη παρουσιάζουν τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Καύτρα"που κυκλοφορεί εκείνη τη μέρα από τη Legend.Καλά ταξίδια παίδες.

Ανώνυμος είπε...

Έρχονται επιτέλους και τα μεγάλα νέα της φουλ κατά μέτωπο επίθεσης τους ανατρεπτικού μας Σταμάτη που θα ταράξουνε γερά τα βαλτωμένα νερά της δισκογραφίας:1.τη Δευτέρα 9 Ιούνη βγαίνει το σιντί Βατόμουρα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Μεσημέρη(όχι μόνο σα δημιουργό αλλά και σαν ερμηνευτή).
2.τη Δευτέρα 19 Ιούνη κυκλοφορεί το σιντί της Τζένης Χατζοπούλου με 4 τραγούδια του Μεσημέρη που το ένα το λέει μαζί με το Χρήστο Θηβαίοα και
3.Τη τελευταία Δευτέρα του Ιούνη θα κυκλοφορήσει το νέο προσωπικό σιντί του Σταμάτη με τίτλο Ξυπόλυτα φεγγάρια.
Μοιάζει με τεράστια δικαίωση ενός μεγάλου τραγουδοποιού που τόσα χρόνια γυρίζει τη πλάτη του στα μέσα και στις σειρήνες της αγοράς.Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου κυκλοφορεί ο νέος προσωπικός δίσκος του Σταμάτη Μεσημέρη "Ξυπόλυτα Φεγγάρια".Περιέχει 15 φρέσκα σε πρώτη ηχογράφιση τραγούδια με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών(Locomondo,Αλχημιστές,Γιώργος Μυλωνάς,Βαγγέλης Ασημάκης κλπ.Παίζουν σημαντικοί μουσικοί(Ανδρέας Αποστόλου,Μάκης Γιούλης,Παναγιώτης Βουλιάκης,Δημήτρης Καραγιάννης,Γιώργος Αραπάκης,Δημήτρης Νεονάκης,Δημήτρης Βαρελόπουλος).

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικό ηφαίστειο δημιουργίας ο Μεσημέρης έχει ταράξει τα βαλτωμένα νερά της δισκογραφίας που παραπαίει.Ανάποδες στροφές με τη Πρωτοψάλτη,Καύτρα με τους Αλχημιστές,Να καούν τα ξερά με τον λυράρη Μπικάκη,Βατόμουρα με τον Παπακωνσταντίνου και τώρα με τα Ξυπόλυτα φεγγάρια σε ερμηνεία του ίδιου έχει δώσει ρέστα.Κάποιοι ιδρώνουν με όλα αυτά.Κάποιοι χάνουν τον ύπνο τους.Κάποιοι τα έχουν χάσει.Καιρός ήταν.Ο τύπος είναι άγριο ροκ.Δε παίζεται ούτε φιμώνεται.Ροκ απρόβλεπτος και καταιγιστικός.Και σε άλλα με υγεία!

Ανώνυμος είπε...

Τα Ξυπόλυτα φεγγάρια μαζί με το Σαμάνο είναι ότι καλύτερο γράφτηκε τα τελευταία 10 χρόνια.Τράβα Σταμάτη έτσι!

Ανώνυμος είπε...

Το τραγούδι Να καούν από το νέο σιντί Βατόμουρα έκανε πάταγο χτες στο Καλλιμάρμαρο και ο κόσμος παραμιλούσε γι αυτή την αντικομφορμιστική τραγουδάρα του Σταμάτη με το Βασίλη.Αρα πως θα αισθάνθηκαν οι μισθοφόροι "νεκροθάφτες"κονδυλοφόροι που βιάστηκαν να το βγάλουν άχρηστο.Δράμα εεε;

Ανώνυμος είπε...

Καλή δύναμη λεβέντη.Θα βγεις και σ’αυτά τα δύσκολα νικητής.Εμείς που σε αγαπάμε και σε τραγουδάμε στένουμε αύρα να ξεσκίσεις το θεριό στα σπλάχνα σου και να ξανάρθεις πιο καλά από ρπιν.Ασυμβίβαστος.Ανατρεπτικός.Αιρετικός.Δηλαδή δικός μας.Κάτι μένει

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΔΡΟΜΩΝ(Σόλωνος 99 και Ζωοδόχου Πηγής)το βιβλίο του αγαπημένου μας τραγουδοποιού Σταμάτη Μεσημέρη:Η Τριλογία της Ψυχικής Διαταραχής-Κατάθλιψη-Στρες-Υπαρξιακά.