Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Ακέστορες

Δυστυχώς δεν έχω βρει σχεδόν τίποτα για το συγκεκριμένο συγκρότημα. Έχουν κυκλοφορήσει έναν δίσκο και δεν γνωρίζω ούτε χρονολογία ούτε τίτλο. Το συγκρότημα διαλύθηκε γύρω στο 1999. Από την στιγμή που δεν γνωρίζω τίποτα για το συγκρότημα, παραθέτω δύο προτάσεις του τραγουδιστή τους που μου άρεσαν : '' α)Οι δισκογραφικες εταιρειες,ειναι ικανες -οταν μιλαμε για rock- να σε κανουν να σιχαθεις τα παντα. Αυτο που ξεκινησε σαν ονειρο στην αρχη (το να βγαλουμε εναν δισκο) μετατραπηκε στην πορεια στον χειροτερο εφιαλτη. και β)Παντοτε μου αρεσε η παρεα,το συγκροτημα.Να πηγαινουμε για καφε μετα την προβα,να κανουμε καφριλες,να ταξιδευουμε εκτος και να γνωριζουμε κοσμο.Ομως για να ερθει επιτυχια,ειναι μια συνιστωσα πολλων συνισταμενων και απαραιτητη προυποθεση,ειναι να συμμετεχουν ολοι.'' Το μοναδικό τραγούδι που έχω στην κατοχή μου και το προτείνω σε όλους λέγεται '' Στη Σαμαρκάνδη '' και μπορείτε να το βρείτε εδώ : Ακέστορες


ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ WWW.ROCK-ELLINIKO.GR :
http://www.rock-elliniko.gr/Akestores

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος του cd είναι "Στη Σαμαρκάνδη", εμπνευσμένος από την τελευταία πόλη που επισκέφτηκε ο Μ.Αλέξανδρος.

Το CD υπάρχει και στο MAD SHOP (!):
http://www.mad.tv/shop/index.php?action=viewCD&code=a0139

Το συγκρότημα διαλύθηκε γύρω στο 1999.

Τα λεγόμενα του τραγουδιστή προέρχονται από το forum του kithara.gr απ'όπου σου παραθέτω και τα λεγόμενα-απάντηση στον τραγουδιστή ενός άλλου μέλους:


"Όσον αφορά στις δισκογραφικές έχεις δίκιο και αποτελούν (φευ!) χιλιοειπωμένα πράγματα από όσους έχουν γνωρίσει την κατάσταση έκ των έσω..

>>>για να ερθει επιτυχια,ειναι μια συνιστωσα πολλων συνισταμενων και απαραιτητη προυποθεση,ειναι να συμμετεχουν ολοι(Ολα τα μελη του γκρουπ,εννοω).
Δυστυχως,δεν μπορει να τρεχει μονο ενας και να απολαμβανουν ολοι...Καποια στιγμη μοιραια,τσακισα..ισως γι αυτο κι εμενα ,να μου στοιχισε περισσοτερο απο ολους...

στην παραπάνω φράση εντοπίζω κατάλοιπα πικρίας ή μήπως σφάλω...;
Από όσα έζησα εγώ (και ήταν πολλά, καλά και κακά) ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ με τον δικό τους τρόπο, είτε σε συγγραφή στίχων και μουσική ή σε άλλα πράγματα marketing,promotion-related.
Αυτός ο ένας που έτρεχε ποιός ήταν; Εσύ; Ο Αποστόλης; Ο Νίκος δεν έτρεχε; Ο Δημήτρης;
Όλοι αγαπήσαν το συγκρότημα, φυσικά εσυ και ο Αποστόλης περισσότερο ως δικό σας όραμα και αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν αντιλέγει κανείς.

Στην πορεία όμως (λαϊκιστί: το λιβάδι με τα αγγούρια και τα αγκάθια) που λέγεται ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ πρέπει να περπατήσεις γυμνός από στερεότυπα και ριζωμένες προκαταλήψεις....Π.χ. "το σόλο ΠΡΕΠΕΙ να μπει εδώ..." και άλλα συναφή...
Το μυαλό λειτουργεί όπως τα αλεξίπτωτα, και δη όταν είναι ΑΝΟΙΚΤΟ στις προτάσεις άλλων μουσικών, παραγωγών κλπ..
Ταπεινά και σεμνά χτίζεις κάτι, ακόμα και όταν το ταπεινά σημαίνει να γλύψεις κατουρημένες ποδιές, πάνω στις οποίες αργότερα θα πατησεις για να ανέβεις πιο ψηλά....

Και κάτι τελευταίο: μην εκλάβεις τα παραπάνω ως μεθεόρτιο κήρυγμα και λίστα κανόνων συμπεριφοράς....Γνωρίζεις πολύ καλά (και καλύτερα) από εμένα που έφταιξες και που έχεις δίκιο...Όπως όλοι οι άλλοι στο group. Κάνε τον δικό σου απολογισμό όπως έκανα και εγώ..."

Κοντολογίς, ναι, υπάρχει τέρας με πολλά κεφάλια που λέγεται δισκογραφία αλλά στα πρώτα σου βήματα μην περιμένεις να πατήσεις πόδι και να σεβαστούν όλοι την άποψή σου (βλέπε: εδώ σόλο κλπ)...Απλά δέχεσαι και ακούς όσο περισσότερες προτάσεις μπορείς και πορεύεσαι ελπίζοντας πως αυτές έρχονται από ειδικούς (κυρίως) και άτομα που θέλουν και ρισκάρουν να επενδύσουν σε σένα.

Ανώνυμος είπε...

Και 2 ακόμη στοιχεία:

1. τη φωνή του χάρου στο ομότιτλο με το CD κομμάτι δανείζει ο Μ.Σκαράκης (από τους Εκτός Μάχης) και

2. συγχωρέστε με αν κάνω λάθος αλλά όταν σε ένα κομμάτι κυρίαρχο στοιχείο είναι το βιολί και το κομμάτι αυτό είναι που τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής τότε δεν πρέπει στα live να υπάρχει το βιολί...; Γιατί εγώ θυμάμαι (και οι πηγές μου είναι άριστης ποιότητας) πως κάποιος τραγουδιστής και ένας κιθαρίστας έλεγαν "γιατί να έχουμε βιολί και η μοιρασιά των $$$$ να παέι δια 5 ενώ μπορεί να είναι δια 4;"...

Αποτέλεσμα: απελπιστικά "άδειος" ήχος, αυτοκτονία του τραγουδιού εν γένει...Δεν νομίζω πως φταίει και εδώ το ... τέρας της δισκογραφίας...

FoFonka είπε...

Ευχαριστώ φίλε για τις πληροφορίες

an205 είπε...

http://forum.kithara.gr/index.php?topic=14966.90;wap2

Ανώνυμος είπε...

Και για την ιστορία ήταν:

Αποστόλης Πάτσας - Κιθάρα
Θάνος Προκόπης - Κιθάρα, Φωνή
Νίκος Τσιάνος - μπάσσο
Δημήτρης Βράζος - Τύμπανα

FoFonka είπε...

Να'σαι καλά φίλε

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα :-) Τυχαία ανακάλυψα αυτό το άρθρο και μπήκα για να πω δύο πράγματα. Πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που έκανε αυτό το αφιέρωμα και να του πω ότι κατάφερε, -ακόμα και τώρα που όλα έχουν ξεθωριάσει- να αγγίξει ευαίσθητες χορδές. Σ' ευχαριστώ πολύ και θα χαρώ πραγματικά, αν ο χρόνος σου και οι υποχρεώσεις σου, σου το επιτρέπουν -και είσαι κάτοικος Αθηνών-, να βρεθούμε και για έναν καφέ από κοντά κάποια στιγμή.

Επιπροσθέτως, θέλω να πω, πως ότι λέει ο "Ανώνυμος" είναι απλές (ας το θέσω κομψά) παπαριές.

Προσωπικά εγώ,ο Θάνος Προκόπης (γράφω ενυπόγραφα και όχι ανώνυμα γιατί ότι λέω, το λέω ντόμπρα και σταράτα και όχι λασπολογώντας τεχνηέντως να προσπαθώ να κρυφτώ πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου.) ήμουν αυτός που επέμενε να μπει βιολί στα κομμάτια μας. Είναι εύκολο να εξακριβώσει κανείς το αληθές των λόγων μου,εάν απλά κοιτάξει τα κομμάτια στο CD. Όσα κομμάτια τα έγραψα εγώ,υπάρχει βιολί. Στα υπόλοιπα κομμάτια που έγραψαν τα άλλα παιδιά,όχι.

Ακόμα περισσότερο,Ουδέποτε υπήρξε διάλογος για μοιρασιές κάτω από το τραπέζι πόσο μάλλον να φτάσουμε στο σημείο να "ρίξουμε" και τον βιολιστή,όπως ισχυρίζεται ο Κύριος Χ με τις καθόλου άριστες αλλά καθόλα άχρηστες πληροφορίες του.

Που λες Κύριε άγνωστε, ας σε ονομάσω για χάριν εποικοδομητικού διαλόγου "Ronaldino" Εμείς,ότι κάναμε τότε, το κάναμε για τη καύλα μας. Δεν πληρωνόμασταν γι αυτό και γουστάραμε κιόλας. Σπούδαζα τότε και τα βραδάκια παίζαμε σε σκοτεινά μαγαζάκια καχύποπτων θαμώνων. Ούτε καν τα έξοδα μας για τα προβάδικα στη Κυψέλη δεν βγάζαμε. Να προσθέσω σε αυτό το σημείο πως χωρίς κανένα απολύτως support από το σινάφι σου,μόνο από στόμα σε στόμα κατορθώσαμε να πουλήσουμε περισσότερα από 3200 CD χωρίς να μας δώσετε ούτε μία δεκάρα τσακιστή από το ήδη αστρονομικό ποσό που είχαμε υπογράψει μαζί σας.(Ειρωνικά το λέω δεν ξέρω αν είναι αρκετά ευδιάκριτο αυτό) 3% επί της χονδρικής τιμής πώλησης. Ακόμα το έχω το κωλόχαρτο που εσείς ονομάζεται συμβόλαιο.

Από την άλλη μεριά, βλέπω εσένα, να έρχεσαι ως επικριτής των πάντων και αφού διαστρεβλώνεις τα πάντα στο πέρασμα σου με περίσσεια ευκολία,να λασπολογείς κατασκευάζοντας διαλόγους που δεν υπήρξαν ποτέ και να βγάζεις απίστευτη χολή. Υπάρχει όμως εξήγηση γι αυτό και παρόλο που δεν θα αποκαλύψω το όνομα σου μιας και θεωρείται προσωπικό δεδομένο,θα πω μόνο τούτο:

Ότι λες,το λες γιατί ήσουν στέλεχος (συγκεκριμένα ο τελευταίος τροχός της αμάξης) αλλά παρέμενες στέλεχος, της δισκογραφικής εταιρείας,που μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε ενώ μας φούσκωνε με τα χιλιάδες ψέμματα ολημερίς και ολονυχτίς. Προφανώς, εθίχτηκες, so είπες "ας πετάξω λίγη λάσπη." Βασικά ξέρεις που σ' έχω γραμμένο :-)

Από εκεί και έπειτα, επειδή δεν τα θυμάσαι καλά τα πράγματα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ όταν παίζαμε στη Μεσαία Σκηνή Μετά τον Πασχαλίδη και παράλληλα με τον Παπακωνσταντίνου (που btw να σημειώσω σε περίπτωση που σου διαφεύγει, ότι παρόλο που έπαιζε ολόκληρος Βασίλης στη Μεγάλη,εξακολουθούσε να υπάρχει λαός σε εμάς)( γιατί σ' εκείνο το περιστατικό αναφέρεσαι) το βιολί υπήρχε άμυαλε αλαζόνα άντρα! Στο φεστιβάλ της ΚΝΕ,η πληρωμή μας ήταν όταν στο τέλος μας πρόσεφεραν καλαμάκια από σουβλάκια και δύο μπύρες. Αν εννοείς αυτό,ναι πράγματι πρέπει να ρίξαμε τον βιολιστή γιατί αυτός δεν έπινε μπύρες. Πράγματι το τραγούδι δεν πήγε καλά σ' εκείνο το LiVe όχι για τους λόγους που ισχυρίζεσαι εσύ βλαμμένε αλλά γιατί ήμουν πάνω στη σκηνή με 39 πυρετό. Μας έλειπαν τα πλήκτρα και υπήρχε και το σχετικό άγχος. Τέλος, ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν αγαπούσαμε όλοι το γκρουπ. Όλοι το αγαπούσαμε και εγώ με τον Αποστόλη περισσότερο απ' όλους. Εγώ είπα συγκεκριμένα,ότι δεν γίνεται δουλειά εάν τρέχει μόνο ένα άτομο και ναι αυτό το άτομο ήμουν εγώ μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των Lives κλείστηκαν από εμένα. So Back OFF.

FoFonka είπε...

Αρχικά φίλε μου Θάνο να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Το καφεδάκι λίγο δύσκολο (είμαι από Θεσ/νίκη συν ότι υπηρετώ και αυτήν την φοβερή πατρίδα μας)...

Μάλλον θα γράψω αρκετά γι'αυτό όταν βρεις τον χρόνο και τη διάθεση διάβασέ τα εάν θες.

Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω αυτό το blog το έκανα μόνο και μόνο για να δω τι ακριβώς είναι αυτό το ριμαδοblog, δεν είχα καμία ιδέα τι είναι κ όλο άκουγα γι'αυτό. Επειδή αγαπώ αρκετά την ελληνική ροκ ξεκίνησα να βάζω συγκροτήματα. Μετά σκέφτηκα να το κάνω όπως το έκανα και σε 2 μήνες είχε τελειώσει. Δεν θεωρώ πως το blog είναι κάτι δικό μου, άλλωστε δεν έχει τίποτα δικό μου, υπάρχουν λίγες πληροφορίες για τα συγκροτήματα τις οποίες δεν τις βγάζω από το κεφάλι μου αλλά τις έχω παίρνω απο όπου βρω, υπάρχουν κάποια τραγούδια των συγκροτημάτων τα οποία δεν είναι δικά μου, κάποια κείμενα τους, κάποια σχόλια των επισκεπτών... Όποιος θέλει μπαίνει στο blog και όποιος θέλει βγαίνει.. Το να βρίσεις έναν ανώνυμο ο οποίος αναφέρεται σε σένα δε μου φαίνεται λόγος ώστε να λογοκριθεί το κείμενό σου. Βέβαια δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Κι εγώ στη θέση σου πιστεύω πως θα εκνευριζόμουν και θα έπαιρνα θέση. Και το κείμενο του ανώνυμου δεν ήταν ότι καλύτερο αλλά δεν πιστεύω πως πρέπει να το σβήσω ειδή δεν βρίζει κάποιον ονομαστικά, απλά αναφέρει κάποια περιστατικά τα οποία όποιος τα διαβάζει δεν ξέρει αν ισχύουν ή όχι. Φυσικά όμως δε θέλω να χρειαστεί να σβήσω κάποιο μήνυμα γιατί αυτό θα σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά και σε καμία περίπτωση σκοπός μου δεν είναι να έρχεται ο οποισδήποτε σε κόντρες. Αυτά παντού συμβαίνουν αρκεί να παραμένουν χαμηλοί οι τόνοι. Κάποια θέση δεν θέλω να πάρω, η αλήθεια είναι όμως πως σίγουρα μετράει πιο πολύ να μιλάει αυτός που τα έχει ζήσει και να ξέρεις ποιός είναι.. Αυτά από μένα για το θέμα..

Αν θες, μπορείς να μου στείλεις κάποιες πληροφορίες για τους Ακέστορες (απ'ότι κατάλαβα είσαι από τους "ιδρυτές" του συγκροτήματος) και να τις αναρτήσω στο blog. Επίσης αν θες, μπορείς να στείλεις και κάποιο κειμενάκι το οποίο θα αναφέρεται στις δυσκολίες που είχατε συναντήσει, πως ξεπεράστηκαν, και τις εμπειρίες που έχετε κερδίσει...

Πιστεύω θα τα ξαναπούμε...

Ανώνυμος είπε...

"βλέπω εσένα, να έρχεσαι ως επικριτής των πάντων και αφού διαστρεβλώνεις τα πάντα στο πέρασμα σου με περίσσεια ευκολία,να λασπολογείς κατασκευάζοντας διαλόγους που δεν υπήρξαν ποτέ και να βγάζεις απίστευτη χολή. Υπάρχει όμως εξήγηση γι αυτό και παρόλο που δεν θα αποκαλύψω το όνομα σου μιας και θεωρείται προσωπικό δεδομένο"...

"παπαριές","καύλα", "βλαμμένε"

Παιδιά καλησπέρα. Διαβάζω τη συζήτησή σας - ήμουνα και εγώ σε αρκετά live των Ακεστόρων - και πέρα από όσα λέγονται δεν πιστεύω ότι πρέπει να ρίξουμε το επίπεδο έτσι...

Κατανοώ την όποια αγανάκτηση των παιδιών και τα τότε σκηνικά (τριβές υπάρχουν πάντα σε κάθε group) αλλά βρισιές κλπ δεν οφελούν σε τίποτα.

Υποστηρίξτε το Ελληνόφωνο Ροκ!

Dimitris είπε...

Παιδιά...ηρεμία!!Το μόνο που προσςπικά με σταναχωρεί είναι ότι οι Ακέστορες διαλύθηκαν και περιορίστηκαν σε ένα μόνο CD.Όταν το είχα πρωτακούσει είχα σκεφτεί πως ρπόκειται για ένα διαφορετικό γκρουπ, που θα μπορούσε να αφήσει ανεξίτηλο το ίχνος του στα ελληνικα μουσικά ροκ δρώμενα.

Υ.Γ.@ιδιοκτήτη blog:
Εξαιρετικό blog,αδρεφέ,θα το συμπεριλάβω στις συνιστώμενες διευθύνσεις του δικού μου.Keep blogging and rocking

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας.
Ένα σχόλιο μόνο, αυτό το τραγούδι με ανατριχιάζει φοβερά. Το βιολί απλά κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό.

@blogowner: Επιτέλους κατάφερα να βρω πληροφορίες και αν είμαι τυχερός να κατεβάσω και το κομμάτι. Ευχαριστώ.

FoFonka είπε...

Φίλε Lorporlem τι εννοείς αν είσαι τυχερός?? Πατάς πάνς στο κομάτι και κατεβαίνει. Αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, πες το