Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Δεσύπρης Γρηγόρης

Ο συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής και κιθαρίστας, Γρηγόρης Δεσύπρης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μουσικό Λίκνο της Αθήνας, την Φωκίωνος Νέγρη της Κυψέλης. Ξεκίνησε στα 8 του μόλις χρόνια, μαθήματα κιθάρας στη σχολή του Θόδωρου Κοτσώνη, φτιάχνοντας από τότε, πολλές μικρές «μπάντες», με τις οποίες έπαιζε στα «Μουσικά Πρωινά», στο Σινέ «Κυψελάκι», στο «Green Park» και αλλού. Το 1998, συνεργάζεται με τον στιχουργό Σταμάτη Μεσημέρη, γράφοντας ο ίδιος τη μουσική, και με ενορχηστρωτή τον Χριστόφορο Κροκίδη, κάνουν με την εταιρεία του ΑΚΗ ΓΚΟΛΦΙΔΗ, (τη «RIA MUSIC»), τον δίσκο «Θα Πάρω Το Τρένο». Το 2005 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος "Απλά Και Μπερδεμένα".

Οι πληροφορίες είναι από το επίσημο site του Γρηγόρη Δεσύπρη "dessypris.com". Στο site
προσφέρεται δωρεάν ο δίσκος "Θα Πάρω Το Τρένο".

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σταμάτης Μεσημέρης δεν είναι στιχουργός αλλά τραγουδοποιός από αυτά που ξέρω.Γράφει δηλαδή μουσική και στίχους και ερμηνεύει.Μη του στερείται τις υπόλοιπες ιδιότητες.Είναι και λάθος και άστοχο νομίζω.Τώρα αν έτυχε κάπου να γράψει μόνο στίχο ή αλλού μόνο μουσική π.χ. Πόρτο Ρίκο ε αυτό δεν τον κατατάσει κάπου μονόπλευρα.

FoFonka είπε...

Σίγουρα ξέρουμε ποιός είναι ο Σταμάτης Μεσημέρης. Οι πληροφορίες είναι από το επίσημο site του Δεσύπρη, δεν άλλαξα εγώ κάτι. Προφανώς τον αναφέρει σαν στιχουργό αποκλειστικά και μόνο για την συγκεκριμένη συνεργασία τους. Η σωστή διατύπωση θα ήταν "σε στίχους του Σταμάτη Μεσημέρη". Εύστοχη η παρατήρησή σου..

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία η σκέψη για παρουσίαση σημαντικών εκπροσώπων του Ελληνόφωνου ροκ.Μπράβο.Σχετικά με την απάντησή σου fofonka συμφωνούμε απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

Ερχονται από τη LEGEND άλλες δυό ροκ δισκογραφικές δουλειές του Μεσημέρη τους επόμενους μήνες.Ο προσωπικός του νέος δίσκος και αυτός που ετοίμασε για τους ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τη Δευτέρα 26 Μαϊου ώρα 9.30 μμ οι Αλχημιστές και ο Σταμάτης Μεσημέρης θα παρουσιάσουν στη μουσική σκηνή Οξυγόνο Live σε συναυλία τη πρώτη δισκογραφική απόπειρα του νεανικού μουσικού σχήματος που κυκλοφορεί την ίδια μέρα από τη Legend με τίτλο "Κάυτρα" σε μουσική και στίχο του Σταμάτη Μεσημέρη.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι βολευόντουσαν λόγω της σεμνότητας του Μεσημέρη να τον θεωρούν απλά σα στιχουργό ξεχβνώντας πως έχει γράψει και τη μουσική σε διαχρονικές τραγουδάρες(Ελλάς,Όχι σε όλα,Πόρτο Ρίκο,Δε σηκώνει,Δεν πάει άλλο και δε συμμαζεύεται).Τη πάτησαν όμως για τα καλά αφού ο Σταμάτης αποφάσισε να μη τους κάνει πια τσάμπα μάγκες!Πρόσφατα κυκλοφόρησε σα τραγουδοποιός:1.Τα παράξενα πουλιά δε πετάνε(Βασίλης Μπαμπούνης),2.Δύση-Ανατολή(Τάνια Κικίδη),3.Ανάποδες στροφές(Άλκηστη Πρωτοψάλτη),4.Ερωτοβρόχι(Αλέξανδρος Χατζής),5.Καύτρα(Αλχημιστές),6.Βατόμουρα(Βασίλης Παπακωνσταντίνου),7.Κατακόκκινα(Χρήστος Θηβαίος-Τζένη Χατζοπούλου) και 8.Το νέο προσωπικό του Ξυπόλυτα φεγγάρια.Δημιουργός με τα όλα του.

Ανώνυμος είπε...

Η συνεργασία του Σταμάτη με τον Δεσύπρη στο συγκεκριμένο δίσκο, ήταν ένα από τα καλύτερα ακούσματα που είχα τα τελευταία χρόνια και ήλπιζα να συνεχιστεί, αλλά δεν ξαναείδα κάτι δυστυχώς. Πάντως κι ο Δεσύπρης φωνάρα και με καλά τραγούδια. (Και το επόμενο δισκάκι του είναι εξαιρετικό, αλλά δεν πολυακούστηκε. Αν έχεις τύχη- και δύναμη στις δισκογραφικές και στα ραδιόφωνα - διάβαινε, βλέπεις. Πάντως πολύ αξιόλογος.