Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007

Γραμμικοί Άλφα

Οι Γραμμικοί Άλφα δημιουργήθηκαν ουσιαστικά το 1998.Το σχήμα δεν είχε αυτό το όνομα τότε. Οι Ενόψει, όπως λέγονταν, ξεκίνησαν παίζοντας διασκευές ελληνόφωνων τραγουδιών.
Οι πρώτες εμφανίσεις τους, έδωσαν ώθηση στο συγκρότημα και μετά απο δύο χρόνια οι Ενόψει ξεκίνησαν να δημιουργούν τη δική τους μουσική. Γράφτηκαν τρία κομμάτια, εκ των οποίων το ένα σε στίχους Άννας Οικονόμου. To demo cd έγινε παραγωγή στην εταιρεία Copyright και στάλθηκε στις περισσότερες δισκογραφικές εταιρίες. Τότε άλλαξε και το όνομα του συγκροτήματος. Τελικά οι Γραμμικοί Άλφα βρήκαν σπίτι στην εταιρεία Ankh που πίστεψε στη μουσική τους και κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Χρονοδίνη. Η μουσική τους είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και συγκερασμού πολλών ακουσμάτων.

Τα μέλη του συγκροτήματος :

Γιάννης Κουτσαυτάκης - φωνή , κιθάρα , synthesizers , προγραμματισμός
Νίκος Καραμανωλάκης - ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα , effects
Στέφανος Κουρουπάκης - ηλεκτρικό μπάσσο
Μπάμπης Ανταλουδάκης - τύμπανα , κρουστά
Νίκος (Harvester) Χατζάκης - synthesizers , loops , προγραμματισμός

Οι πληροφορίες είναι από το site του συγκροτήματος : www.grammikoialpha.com. Στο site τους μπορείτε να ακούσετε και δείγμα από 3 τραγούδια. Μπορείτε να βρείτε το τραγούδι (Timewarp) εδώ : Γραμμικοί Άλφα

www.myspace.com/grammikoialpha

Δεν υπάρχουν σχόλια: