Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Ζαρατούστρα

Ιδρύθηκαν το 1995 όταν καλά καλά δεν είχαν τελειώσει το γυμνάσιο. Από το 1996 άρχισαν τα live σε αρκετά γνωστά μαγαζιά που ασχολιόντουσαν με την ροκ σκηνή, ενώ συμμετείχαν σε πολλά live δημων. Επισης συνεργάστηκαν σε live με συγκροτήματα όπως Υπόγεια Ρευματα, Ενδελεχεια, Μagic De Spell, Αχαιους, Δυτικες Συνοικίες κλπ. το 1999 υπογράφουν το πρώτο τους συμβόλαιο με την Alfa records και κυκλοφορούν το cd με τίτλο 12 ΟΧΙ.Για ένα συγκρότημα άσημο δεν πήγε κ άσχημα αφού πουλήθηκαν περίπου 2500 cds.το συγκρότημα διαλύθηκε το 2003 λόγο σπουδών κ υποχρεώσεων στρατού ενώ τώρα ξεκινάει σιγά σιγά βήματα επανασυνδέσεις.

Τα μέλη του συγκροτήματος :

Φακος Δημητρης - κιθάρα , φωνή , σύνθεση , στίχοι
Δελαβινιας Παναγιωτης - κιθάρα
Ρυακιωτακης Αντωνης - πλήκτρα , φωνή
Φουνρκης Φωτης - τύμπανα
Κομματας Δημητρης - μπάσο

Οι πληροφορίες είναι από το site "www.freemusic.gr". Μπορείτε να βρείτε 2 τραγούδια (Ρούχα Χθεσινά , 12 Όχι) εδώ : Ζαρατούστρα

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mία μπάντα που πιστευαμε οτι θα παει ψήλα στην Ελληνικη Ροκ σκηνή.Ηταν η εποχη του ραδιοφωνικου σταθμου ΑΝΤΛΑΝΤΙΣ και η ζαρατουστρα ηταν απο τις πρωτες επιλογες μας.ειδικα οταν εγινε η συναυλια του ατλαντις στον γκαραζ του πειραια διπλα στο δημοτικο θεατρο μας ειχαν εντυπωσιαση.ειχε πολυ κοσμο και ηταν απο τις λιγες μπαντες που μας ειχαν ανεβασει.

FoFonka είπε...

Τελικά θα υπάρξει επανασύνδεση??

Ανώνυμος είπε...

Έχω μάθει οτι θα είναι πολύ δύσκολο να επανασυνδεθεί αυτη η Μπάντα. Βεβαια δεν ξέρεις ποτε. Εμαθα ομως επίσης οτι ο τραγουδιστης της μπαντας(είναι αυτος που έγραψε το μπουρδέλο του ΜΙΧΑ) Θα ακολουθήσει Σόλο καριέρα και μάλλον θα τον ακολουθήσει και ένας απο τους κιθαρίστες του απο τους ζαρατούστρα. Θα δείξει.... Πάντως ο δίσκος έχει ξέκινησει ομως κανεις δεν γνωρίζει ποτε θα βγεί στο εμπόριο

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά εκπλήσομαι ευχάριστα οταν ενα εφηβικό όνειρο κουβεντιάζεται ακόμα σαν να υπάρχει ζωντανό.
Ολα ξεκίνησαν στο σχολείο(οπως όλα τα ωραία), ανησυχες εποχές (που οσο
γινονται παρελθόν τοσο πιο συλλεκτικες και ανεκτίμητες γίνονται), οταν ξεκινησαμε επιτελους να κάνουμε αυτο που θελαμε και οχι αυτο που έπρεπε για την ηλικία μας.
Τα κάναμε ολα βιαστικά, νεανικά, αυθόρμητα κατι που μου λείπει( ουσιαστικά ο Ζαρατουστρας μου άνοιξε εναν περιπετειώδη μουσικό δρόμο) μικροβιακό θα έλεγα.
Και οπως συμβαίνει και σε πολλά πράγματα στη ζωή, οταν ολα αρχιζουν και γλυκαίνουν και τα όνειρα σιγα σιγα γίνονται πραγματικότητα, τοτε έρχεται κάτι αόρατο και ξεριζώνει ολη αυτην την ατμόσφαιρα. Αορατο ισως όχι (άσχετα αν δεν παραδεχόμαστε οτι κοντεύουμε τα 30)αλλα δυνατό να χωρίσει το δεντρο σε παρακλάδια και ο καθένας να τραβήξει τον δικό του μονόδρομο.
Ειναι μια πραγματικότητα τελικά, ενας νόμος αγραφος που ολοι σιωπηλά τον παραδεχόμαστε.
Οι Ζαρατουστρα μειναν εκει.
Στα θρανία, στην αλητεία, στους έρωτες στις παρέες.Τίποτα δεν θυμίζει τα τότε.
Ο Φάκος μου το συζητούσε συνεχώς και προσπαθούσα να του εξηγήσω πως εκείνη η γεύση και η μυρωδιά χάθηκε.Ματαιο να προσπαθείς να ξαναγεννήσεις και να αναστησες κατι που οφειλόταν σε αυτη την "γλυκιά συμμορία" των 17-18 χρόνων.
Ο Φάκος οντως ακολουθει τον δικό του δρόμο και ετοιμάζει ενα δισκο με δικές του συνθέσεις. Ίσως να είμαι και εγώ κάπου εκει στο στούντιο που εχουμε περάσει ατελείωτες ώρες δημιουργίας και αναζητήσεων, ίσως να δώσω και εγώ κάτι απο τον εαυτό μου σε αυτο το ταξίδι του Δημήτρη. Παρόλο που μουσικά έχουμε "διαχωριστεί", το κοινό παρελθόν μας και μια φιλία 20 παρα κάτι χρόνων είναι ενα ισχυρό κίνητρο για να είμαι πλάι του διακριτικά.

Ενας παλιός Ζαρατούστρα συνέχισε και εξέλιξε(?) το μικρόβιο σε κάτι λιγο πιο διαφορετικο και κατασταλαγμένο(www.myspace.com/selastheband). Οφειλω πολλά στους Ζαρατούστρα. Ηταν το πρώτο μου ερέθισμα. Και οταν κοιτάω καμιά φορά πίσω αδυνατώ να παραδεχτώ πως πέρασε μια δεκαετία και τοσα πολλά άλλαξαν.

Να είστε καλά
Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Χμμ...Μάλλον μιλάει ο αειμνηστος Μήτσος Κομματάς;Φίλε,εδώ Αντώνης πρωην Ζαρατούστρα. Πράγματι έχουν αλλάξει τα πάντα απο τότε..Άλλη διάσταση και φρενοβλαβείς ποιμένες.Δε μου κάνει εντύπωση που ο Δημήτρης πάει σολο.Πάντα είχε την απαίτηση για την πρωτοβουλία τότε.Χαίρομαι που συνεχίζεις με το μουσικό όνειρο(όπως κι εγώ σε τελείως διαφορετικά μονοπάτια;)).Οι Ζαρατούστρα ήταν μια αρχή...και ευτυχώς δεν είμαστε πια 17!Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Hzrq96KsTvY

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ ΣΤΟ YOUTUBE

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ........
ΔΕΝ ΑΚΟΥΛΟΥΘΩ ΣΟΛΟ ΚΑΡΙΕΡΑ....
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ......ΑΠΛΑ.
Η ΜΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΕΧΩ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠ'ΤΑ ΕΦΗΒΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ!ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Κ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.....ΜΙΚΡΟΒΙΟ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΧΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Η ΟΧΙ...ΑΠΑΝΤΑΩ ΝΑΙ.ΕΙΧΑ!Ο ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΟΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΠΑΣΤΙΚΟΥ?ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ?ΠΕΣ ΤΟ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΦΙΛΕ ΑΝΤΩΝΗ-ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ Κ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΑΝΟΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ!ΑΥΤΑ ΠΥ ΖΗΣΑΜΕ ΗΤΑΝ Κ ΟΝΕΙΡΟ ΑΛΛΑ Κ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.....Κ ΣΗΜΑΔΙ ΑΛΛΑ Κ ΧΑΔΙ!ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΤΕ!ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΚΑΤΙ ΟΜΟΡΦΟ,ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΟΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ,ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ........ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ!
ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΤΕ......
Κ ΜΕ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΩΡΑ.....
Δ.Φ

Unknown είπε...

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ CD ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
ΠΟΙΑ!ΔΥΣΤΗΧΩΣ!ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ/ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ, ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΝΜ ΣΤΟ dimitrisfakos@gmail.com

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα πω τον 'κακό' γιατί ο όρος 'καλύτερο αποτέλεσμα' είναι εξαιρετικά υποκειμενικός και μια μπάντα οφείλει σε αυτόν τον τομέα να έχει ισοδύναμα μέλη...Πάντως στο τρέξιμο(κατα κανόνα σε κάθε μπάντα υπάρχουν μόνο 1-2 άτομα που το κάνουν αυτό, οι υπόλοιποι βαριούνται!) όντως έδωσες το καλύτερο αποτέλεσμα και μπόρεσε και η μπάντα να κάνει αυτό το δισκο..Πέρα απο την κριτική όμως, όπως και να έχει ήταν ωραία η εμπειρία των live, του δίσκου και του βραδινού καψίματος, όλοι μαζί!
Well, αυτά τα ολίγα!

Unknown είπε...

ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ Κ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ-ΔΥΣΤΗΧΩΣ-ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝΕ ΦΑΝΕΡΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ!ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ!ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ!ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ Κ ΔΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΧΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΤΙΟΙ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΕΙΣ Κ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ!ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ Κ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΗΔΙΑΖΩ!Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΘΟΣ!!!!!!!ΚΡΙΜΑ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ Κ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.......Η ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Κ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΕΣ.ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΟΧΙ ΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ....ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ!
ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ..
ΕΣΤΩ ΜΙΑ.....
ΠΟΣΟ.......

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Δ.Φ

Αντώνης είπε...

LOLOLOLOLOL!!!!
Μου έφτιαξες τη μέρα, ειλικρινά!
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως αρπάχτηκα απο το δίσκο, το έχω πρώτη-πρώτη γραμμή στο CV μου με μεγάλα γράμματα!
Για να μη μιλήσουμε για τα άπειρα χρήματα και το όνομα που μου έφερε!
Σοβαρά πάντως, ελπίζω στο νέο σχήμα να είναι πιο δημοκρατικά τα πράγματα, αλλά και να μην είναι, αν γουστάρετε, δικό σας θέμα!
Ο καθένας έχει κάνει τα λάθη του όπως κι εγώ απέναντι σου(λάθη που σίγουρα δεν περιλαμβάνουν αυτή την κριτική, όμως). Πράγματι, αρκετά! Η χαρά της συναυλίας είναι όντως μεγάλη και θα χαρώ να σας ξαναδώ όταν με το καλό ξαναρχίσετε. (Κρυμμένος κάπου στις πίσω σειρές για να μην σας αναστατώσω προφανώς)!
Πολύ καλή και η δουλειά στα δυο καινούργια κομματια που άκουσα(Το δρόμο και το αναδρομικά)!
Καλή συνέχεια στη μουσική σας εξερεύνηση λοιπόν!

Υ.Γ. Περίμενε τηλέφωνο για τις εισπράξεις απο τα δικαιώματα(LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL, δεν μπορώ να αντισταθώ!!Απο αυτή την άποψη έχω πλήρη έλλειψη ήθους!!)