Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2007

Ζήλιον

Ο δίσκος "Ζήλιων", των δύο ιδρυτικών μελών από τις "Μάσκες" , του Νίκου Ιωακειμίδη και του Άκη Κατσουπάκη, με τη συνδρομή εκλεκτών μουσικών της σκηνής της Θεσσαλονίκης. Το "Ζήλίον" αποτελεί και το προσωπικό όχημα του κιθαρίστα και τραγουδοποιού Νίκου Ιωακειμίδη, παράλληλα με το αρχικό του γκρουπ. Πως μεταφράζεται αυτό; Σε μία σειρά από μουσική και στίχους σε ακουστικό ύφος που θα θυμίσει σε όσους παρακολουθούν την πορεία του συγκροτήματος από την αρχή, το επιτυχημένο μάξι σίνγκλ "Όλα περνούν...", το οποίο κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα και έγινε συλλεκτικό. Το ξεχωριστό όμως στο "Ζήλιον", είναι η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στην επεξεργασία του ήχου, η οποία δημιουργεί ένα διαφορετικό ηχόχρωμα, σε συνδυασμό με τον γήινο ακουστικό ήχο των κρουστών του Λευτέρη Αγγουριδάκη, το δεμένο παίξιμο του Βαγγέλη Κοντόπουλου στο μπάσο, με τον Νίκο Ψοφογιώργο στα τύμπανα και την χαρακτηριστική μελωδική γραμμή στις κιθάρες, από τον τελευταίο της παρέας, Σπύρο Χατζηκωσταντίνου.

Τα μέλη του συγκροτήματος :

Νίκος Ιωακειμίδης - στίχοι , μουσική , φωνή , κιθάρες , τζουρά
Άκης Κατσουπάκης - Προγραμματισμός , ενορχήστρωση , συνθεσάιζερ , πιάνο , νεύρα
Βαγγέλης Κοντόπουλος - Ηλ. μπάσο , κοντραμπάσο
Λευτέρης Αγγουριδάκης - Κρουστά
Νίκος Ψοφογιώργος - Τύμπανα
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου - Ηλ. κιθάρα

Οι πληροφορίες είναι από το site "www.anokato.gr". Μπορείτε να βρείτε 2 τραγούδια (Σειρήνες , Όσο Αργεί Να Ξημερώσει) εδώ : Ζήλιον

Δεν υπάρχουν σχόλια: