Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

Μαύρη Μαγιονέζα

Το συγκρότημα πρωτοεμφανίζεται το 1996 όταν το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη ονόματι "Νυχτοπούλι" αποφασίζει να αλλάξει το όνομά του. Το "Νυχτοπούλι" έκανε την πρώτη του πρόβα το 1994, δηλαδή δύο χρόνια πριν, τα οποία γέμισε με συναυλίες σε διάφορα μπαράκια της πόλης και ένα demo με τίτλο: "Σπουδή στο μωβ : ο λυρισμός του ατάλαντου λύκου". Το 1996 ηχογραφούν στο RIFF στούντιο ένα demo CD που δύο χρόνια αργότερα, το 1998 θα γινόταν ο πρώτος τους δίσκος. Το "Μαύρη Μαγιονέζα" ηχογραφείται στο "M Studio" του Γιώργου Μάνιου και κυκλοφορούν από την EROS Music. Λίγους μήνες αργότερα γυρίζονται και οι "Μέντορες" , το πρώτο τους video clip. To 1999, η EROS Music κυκλοφορεί το CD συλλογή "Παράλληλες Rock Διαδρομές", στο οποίο εκτος από τη Μαύρη Μαγιονέζα, συμμετέχουν οι Ενδελέχεια και οι Magic de Spell (το CD είναι και multimedia και περιέχει το video από τους "Μέντορες"). Το 2000 βρίσκει το συγκρότημα για μια ακόμη φορά στο Μ Studio να ηχογραφεί το δεύτερο album του με τίτλο "Παραμόρφωση". Η συλλογή με τίτλο "Η νέα σκηνή της EROS" περιέχει δύο τραγούδια από την "Παραμόρφωση". Κάπου εκεί, γυρίζεται και το δεύτερο video clip του συγκροτήματος, "Η εντροπία σου είναι πολύ πιο μεγάλη", όπου το τραγούδι με τον παράξενο τίτλο, οπτικοποιείται πάνω σ' ένα σενάριο των ίδιων, στην πρώτη ουσιαστική απόπειρα του συγκροτήματος να περιγράψουν τη μουσική τους με εικόνες. Το 2002 βρίσκει το συγκρότημα να ηχογραφεί τον τρίτο τους δίσκο "Μανιτάρια και Μανιφέστα", οι ηχογραφήσεις του οποίου ολοκληρώνονται προς το τέλος του ίδιου χρόνου και κυκλοφορεί τον επόμενο. Οι συναυλίες έχουν πλέον εμπλουτιστεί με οπτικές προβολές και εξελίσσονται σ' ένα εντυπωσιακό πολυμεσικό θέαμα με πληθώρα μηνυμάτων για αυτιά και μάτια. Οι συναυλίες έχουν πλέον εμπλουτιστεί με οπτικές προβολές και εξελίσσονται σ' ένα εντυπωσιακό πολυμεσικό θέαμα με πληθώρα μηνυμάτων για αυτιά και μάτια. Αυτή τη φορά οι συνθέσεις αφήνουν τις όποιες ποιητικές της Μαύρης Μαγιονέζας κατά μέρους για να πουν, έξω απ' τα δόντια, πράγματα που όλοι βιώνουν αλλά ελάχιστοι έχουν τα κότσια να τραγουδήσουν. Η απίστευτη παραγωγή με τεχνικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες ενορχηστρώσεις και το ανακάτεμα ηλεκτρονικών και φυσικών οργάνων, δίνουν ένα album σφιχτό σαν γροθιά με 14 e-rock συνθέσεις γραμμένες όπως πάντα για τους απαιτητικούς φίλους και υποψιασμένους ακροατές. Το τέταρτο album της Μαύρης Μαγιονέζας με γενικό τίτλο " Καλή Όρεξη" κυκλοφορεί από την Tech Killa Records, την ιδιόκτητη από τους ίδιους δισκογραφική, ανεξάρτητη, εταιρία. " Ήταν ο μόνος τρόπος να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της μουσικής μας" λένε οι ίδιοι, " χωρίς καλλιτεχνικές παρεμβολές ή οικονομικά παζάρια πάνω στην παραγωγή".

Τα μέλη του συγκροτήματος :

Ανδρέας Ασημακόπουλος - φωνή , κιθάρα
Κώστας Μαντζουκίδης - μπάσο , φωνητικά
Νέστωρ Κάνιστρας - τύμπανα
Ορέστης Ναλμπάντης - κιθάρα , φωνητικά

Οι πληροφορίες είναι από το επίσημο site του συγκροτήματος "www.mavri-magioneza.com". Στο site μπορείτε να ακούσετε τραγούδια τους. Βίντεο των "Μαύρη Μαγιονέζα" θα βρείτε εδώ "www.youtube.com/mavrimagioneza", ενώ μπορείτε να κατεβάσετε ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι εδώ "www.radioindy.com/mavrimagioneza". Τέλος, μπορείτε να τους επισκεφτείτε και στο myspace.

www.myspace.com/mavrimagioneza

Δεν υπάρχουν σχόλια: