Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007

Κάθοδος Των Μυρίων

Iδρύθηκαν το 1993 από τον Ράκια Κόκιο (κιθάρα, φωνή) και τον Θοδωρή Γκότση (βιολί). Ηταν μια φοιτητοπαρέα και παίζανε στο Πάρκο της Πλατείας Ναυαρίνου και σε πολλούς άλλους υπαίθριους χώρους, όπως το πάρκο της παραλίας, το γρασίδι της Πανεπιστημιούπολης και το Αστεροσκοπείο.Τα πρώτα χρόνια συμμετείχαν σε εκδηλώσεις όπου εμφανίζονταν 4 και 5 γκρουπ τετραμελή ή πενταμελή και εκείνοι ήταν μόνο δύο. Αντικειμενικός τους σκοπός ήταν να παίξουν πιο δυνατά από τους άλλους, κάτι που συνήθως κατόρθωναν με άνεση.Ως το 1995 ήταν δύο μέλη. Αργότερα συνεργάστηκαν με τον Συμεών και κάποιους άλλους μουσικούς και το 1997 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με 11 τραγούδια και τίτλο "Κάθοδος Των Μυρίων". Σιγά-σιγά άρχισαν να δίνουν συναυλίες στην Αθήνα και τη Θεσ/νίκη, με σημαντικότερες στιγμές στο ΑΝ και στο ΡΟΔΟΝ στην Αθήνα και στο ΜΥΛΟ στη Θεσ/νίκη. Τον Σεπτέμβριο του 1998 άνοιξαν τη συναυλία του Ritchie Blackmore ενώ τον ίδιο χρόνο ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Πάνο Τόλιο (πρώην Ξύλινα Σπαθιά). Ο ήχος τους είναι ακουστικός, το μόνο ηλεκτρικό είναι το μπάσο ενώ χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν το βιολί και η κιθάρα.

Τα μέλη του συγκροτήματος :

Ράκιας Κόκιος - φωνή , κιθάρα
Θοδωρής Γκότσης - βιολί
Συμεών Τέγος - μπάσο , φωνητικά
Πάνος Τόλιος - τύμπανα

Οι πληροφορίες είναι από το site "www.grrock.net". Μπορείτε να βρείτε 3 τραγούδια (Το Πόσο Σ'αγαπώ , Χίλιες Εικόνες) εδώ : Κάθοδος Των Μυρίων

1 σχόλιο:

Νίκη είπε...

Το σπουδαιότερο ελληνόφωνο ροκ σχήμα τα τελευταία 10 χρόνια!