Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Παραμύθοι

"" Καλή σου μέρα αναγνώστη, ή κάτι ανάλογο της ώρας που διαβάζεις. Είμαι ο Χρήστος, ο συνθέτης και ενίοτε και στιχουργός του 'σχήματος' που μας αρέσει να αποκαλούμε Παραμύθοι. (Κυριαζή Ναντίνα & Τρέπας Χρήστος)
Μαζί λοιπόν με την πολύ καλή μου φίλη Ναντίνα και πριν από περίπου ένα χρόνο (Δεκέμβριος 2006), ακούγοντας κάποιες διασκευές/πειραματισμούς μου που ηχογραφήθηκαν στο σπίτι με την καινούρια μου κιθάρα, εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει στην επόμενη διασκευή. Και τότε, μισοαστεία (ή μισοσοβαρά) τέθηκε η πρόκληση: "Αν καταφέρω να γράψω μουσική, θα γράψεις τους στίχους για ένα ντουέτο να στείλουμε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης;"
Την επόμενη μέρα, μετά από την πρώτη μου σοβαρή προσπάθεια σύνθεσης και την πρώτη της προσπάθεια να γράψει στίχο, είχαμε κιόλας ηχογραφήσει προχείρως το "Όνειρο". Έστω με μια κιθάρα να 'γρατζουνάει' και δύο φωνές να τραγουδούν, το αποτέλεσμα φάνηκε πολύ καλό και αξιοπρεπές ώστε να προχωρήσουμε τελικά σε συμμετοχή. Το τραγούδι δόθηκε για ενορχήστρωση σε τρίτους και η συμμετοχή όντως έγινε (αν και δεν προκρίθηκε στην τελική φάση).
Παράλληλα, και μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε τραγούδια που έως πρότεινος τα μοιραζόμασταν με τους κοντινούς μας φίλους. Μας παρακίνησαν να αρχίσουμε να ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε την 'δουλειά' μας γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Να κυνηγήσουμε το 'όνειρο'.
Κάπου εκεί και έχοντας σήμερα φτάσει να έχουμε δημιουργήσει γύρω στα σαράντα τραγούδια, από την εμπειρία του 'ονείρου' και από το πόσο μια ενορχήστρωση δίνει δύναμη σε ένα τραγούδι, ξεκίνησα να 'ενορχηστρώνω' τις προσπάθειές μας. Χωρίς γνώσεις αλλά με μεράκι και ακολουθώντας τη φαντασία. Κάπου εκεί αποφασίσαμε να εκθέσουμε και τα πρώτα τραγούδια μας στο internet. Έτσι δημιουργήσαμε το δικό μας μουσικό προφίλ στο myspace. Δεν ξέρω αν θα κυνηγήσουμε το όνειρο, μουσική κάνουμε γιατί απλά μας αρέσει. Προς το παρόν δηλώνουμε ερασιτέχνες, αγοράσαμε μεγαλύτερο συρτάρι, κάνουμε σκέψεις μήπως με προσθήκες γίνουμε συγκρότημα από 'σχήμα' που είμαστε σήμερα, και βλέπουμε...
Οι φίλοι μας προτρέπουν, μα είναι 'οι φίλοι'. Η γνώμη τους μετράει, όμως τα τραγούδια μας ίσως τους αγγίζουν γιατί η στιχουργική μας θεματολογία προέρχεται από τη ζωή μας ή την δική τους ζωή, από τις εμπειρίες μας και τις προσωπικές μας ανησυχίες. Πιστεύουμε άλλωστε ότι το δυνατό μας στοιχείο είναι ο στίχος. Προσπαθούμε να μην πούμε τα χιλιοειπωμένα, ή όπως χαρακτηριστικά η Ναντίνα λέει "Αγαπημένη μου αγάπη, σ' αγαπώ". Ακόμη και αν μιλήσουμε για την αγάπη, προσπαθούμε να είναι με έναν ιδιαίτερο τρόπο.
Κι εδώ καλείσαι εσύ φίλε αναγνώστη να επισκεφθείς τη σελίδα μας (www.myspace.com/paramythoi), να ακούσεις τη μουσική μας και να διαβάσεις το στίχο μας. Έστω και σε beta μορφή, ηχογραφημένα στο σπίτι με λίγα και όχι τα καταλληλότερα μέσα.
Γιατί εμείς, για αυτά έχουμε να πούμε. Για σένα όμως, είναι για αυτά που θες να ακούσεις;
Σε χαιρετώ λοιπόν αναγνώστη. Καλή σου μέρα, ή κάτι ανάλογο της ώρας που διαβάζεις...
Χρήστος


Οι πληροφορίες είναι από τον Χρήστο τον οποίο και ευχαριστώ. Μπορείτε να ακούσετε τραγούδια τους στη σελίδα τους στο myspace.

www.myspace.com/paramythoi

Δεν υπάρχουν σχόλια: