Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

5 Εποχές

Το γκρουπ 5 ΕΠΟΧΕΣ δημιουργηθηκε το 2002..Οι Γιαννης Δρουκας, Μανος Ζαχαριαδης και Μιχαλης Βιταντζακης ψαχνοντας τροπους εκφρασης βρισκουν την διοδο στην μουσικη..Κι ετσι οι πρωτες προβες τελειως ερασιτεχνικα ξεκινανε....Σιγα σιγα και οι 3 συνηδητοποιουν οτι πρεπει να υπαρξουν προσθηκες...Εκεινη την περιοδο μιας και τα μελη βρισκονταν στις τελευταιες ταξεις του λυκειου ερχονται σε επαφη με το χρηστο κιτσακη ο οποιος φοιτουσε στο ιδιο σχολειο..Εκεινος με την σειρα του προτεινει στον φιλο του τοτε θοδωρη βεργαδο να τον ακολουθησει..Ετσι δημιουργειται ενας δυναμικος πυρηνας αποτελουμενος απο 5 ατομα..Οι προβες ξεκινανε..Εκει αρχισαν να υπαρχουν τα πρωτα προβληματα.Το γκρουπ αποτελουνταν απο δυο κιθαριστες,απο ενα drummer,και απο 2(!) τραγουδιστες..Το γκρουπ αποφασιζει τοτε να ηχογραφησει το πρωτο του demo στο οποιο μπασο και πληκτρα ηχογραφουν ο Χρηστος και ο Γιαννης αντιστοιχα..Ενα χρονο μετα ο Γιαννης Δρουκας γνωριζει την Δημητρα Φαραντου.Μολις εκεινη του γνωστοποιει οτι ασχολειται με την μουσικη τοτε εκεινος αμεσως της προτεινει να ασχοληθει με το γκρουπ στην θεση του ιδιου στα πληκτρα..Εκεινη μετα χαρας δεχεται..Καπου εκει ξεκινανε και οι πρωτες εμφανισεις..Το γκρουπ ομως δεν ειχε ονομα κατι που κανει τον Θοδωρη Βεργαδο να αναλαβει την πρωτοβουλια και να το ονομασει 5 ΕΠΟΧΕΣ κατι που βρηκε συμφωνους ολους.Το γκρουπ εμφανιζεται πρωτη φορα σε κοσμο ''στον αερα'' και μπαινει κατ'ευθειαν στα βαθυα διοτι το μαγαζι ηταν γεματο.Επειτα ακολουθησαν αρκετες εμφανισεις σε αρκετα μαγαζια της αθηνας όπως και εκτος αυτης.Ενα χρονο μετα ο μιχαλης προτινει στον ξαδερφο του πανο αποστολατο να εκτελεσει χρεη μπασιστα..Εκεινος δεχεται και αμεσως δενεται με τα υπολοιπα παιδια!!Τοτε το γκρουπ ηχογραφει και το 2 demo με πολυ ομορφα κομματια..Η ελειψη δικων τους κομματιων κανει τα μελη των 5 ΕΠΟΧΩΝ να ξεκινανε δειλα δειλα να φτιαχνουν τα πρωτα στοιχακια..Αποτελεσμα αυτων ηταν το πρωτο τους τραγουδι ''μαυρα φωτα ασπρες νυχτες''..Μετα από αυτό ακολουθησαν και αλλα κομματια τα οποια είναι ετοιμα να φιλοξενηθουν στον πρωτο δισκο των 5 ΕΠΟΧΩΝ και ο οποιος κινειται σε χαρακτηριστικους pop-rock ρυθμους με βαθυ στοιχο και διαθεση αρκετα ανεβαστικη..Πολυ σημαντικη στιγμη για τις 5 ΕΠΟΧΕΣ ηταν η εμφανιση στην σκηνη του "αερα" με τους ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ και τις ΜΕΡΕΣ στις 27/1/2007..Τελος σημαντική ηταν η βοηθεια και η καθοδηγηση των μελων στο στοιχουργικο μερος από τον ποιητη ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΜΗ..


Τα μέλη του συγκροτήματος :

Θοδωρής Βεργάδος - drums
Πάνος Αποστολάτος - μπάσο
Δήμητρα Φαραντου - πλήκτρα
Χρήστος Κιτσάκης - κιθάρα
Μιχάλης Βιταντζάκης - κιθάρα
Μάνος Ζαχαριάδης - φωνή
Γιάννης Δρούκας - φωνή

Οι πληροφορίες είναι από το ίδιο το συγκρότημα. Μπορείτε να ακούσετε τη δουλειά τους στη σελίδα τους στο myspace.

www.myspace.com/5epoxes

Τροποι εποικοινωνιας με τις 5 ΕΠΟΧΕΣ: (www.myspace.com/5epoxes)
(5epoxesband@windowslive.com)

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ WWW.ROCK-ELLINIKO.GR :
http://www.rock-elliniko.gr/5_Epoxes

Δεν υπάρχουν σχόλια: